06-23936461 info@ivoelfers.nl

Meer informatie

Drumles bij Ivo Elfers

Drumles bij Ivo Elfers

Je wilt graag drummen maar je weet absoluut niet waar en hoe je moet beginnen. Of je bent al een heel eind op weg met drummen maar je zit een beetje ‘vast’ en weet niet precies hoe je weer beter kunt worden. Of je wilt graag naar het conservatorium omdat je van muziek -en voornamelijk drummen- misschien wel je beroep wilt maken. Bij mij kun je op elk niveau instappen, of je nu een absolute drumdummy bent of een veelbelovend talent.

Interesse in een gratis proefles?

Wat we doen tijdens de les

In mijn lessen staat het werkelijke muziek maken centraal. Actief drummen dus! Ik wil je dan ook altijd met een voldaan gevoel naar huis laten gaan. Compleet met 2 professionele complete drumkits en geavanceerde opname apparatuur kunnen we direct en efficiënt aan de slag!

De lesstof die ik je aanbied zal passend, leuk en uitdagend zijn. Ik werk nooit volgens een vaste stroeve methode maar ik stem de lesstof af op jouw interesse en zoek daarbij vaak de grens op van jouw “kunnen” op dat moment met als voornaamste doel: Persoonlijke Ontwikkeling! Ook jouw eigen inbreng is zeer welkom: wil je een nummer mee drummen, maar je weet niet (helemaal) hoe? Ik help je bij het uitzoeken van de ritmes, de fills, de tricks!!

Welkom!

Bekijk hier mijn introductie video en aansluitend een 2-delige impressie van wat je gaat leren wanneer je begint met drummen.

 

Impressie in 2 delen

Hoe gaat dat drummen nou precies in zijn werk? En wanneer kan ik bijvoorbeeld met nummers meespelen?

Ik leg je uit hoe ik met je te werk ga in de eerste fase van jouw drumcarrière aan de hand van deze 2 video’s:

 

MP3 Opnames

Een effectieve methode die ik hanteer is dat ik de oefeningen die we in de les behandelen zelf inspeel en op mp3-formaat toestuur via e-mail. De opnames zijn dan speciaal voor jou op maat gemaakt zodat je thuis op je gemak de oefeningen kan terugbeluisteren of meespelen. Op deze manier leer je natuurlijk veel sneller en makkelijker !!

Bovendien krijg je op den duur natuurlijk een enorme database aan mp3-opnames waar je altijd weer naar terug kan grijpen als je dat wilt ! De opnames klinken zeer helder, zijn goed herkenbaar en gemaakt met de beste studio apparatuur die er is. Daarnaast krijg je desgewenst ook het bijbehorende notenmateriaal toegestuurd.Het leren lezen van noten is natuurlijk geen “verplichting” of voorwaarde om te leren drummen maar het helpt erg mee om te weten wat je speelt, het geeft meer inzicht en bevestiging. Je leert de taal van muziek beter begrijpen. Ik leer je de letters, de woorden, de zinnen…

Drumles voor kinderen

Een aanzienlijk deel van mijn cursisten bestaat uit kinderen in leeftijd variërend van 6 tot 15 jaar. Spelenderwijs gaan we om met theorie op basis van ritmische “woordjes” en spelen we passende, leuke en populaire liedjes. Kinderen zijn het meest gebaat bij het leren in de vorm van spel. Met veel humor, ontspanning en ook met de nodige discipline probeer ik dat op zo’n goed mogelijke manier over te brengen. En gezien het feit dat kinderen met zichtbaar veel plezier naar de drumles komen en vaak jarenlang blijven lessen, durf ik te zeggen dat mijn omgang met kids heel erg goed is.

Neem een kijkje in de keuken

In onderstaande video zie je Justin en mij tijdens zijn drumles. Justin is 10 jaar en heeft nu 3 jaar bij mij drumles.